Bar vrijdagmiddag: 16:00 - 19:30 Afgeschermd persoon
Bar vrijdagochtend: 09:30 - 12:30 Afgeschermd persoon, Afgeschermd persoon
Pubquiz: 19:00 - 01:00 Dick, Student, Afgeschermd persoon
Bar zaterdagmiddag: 13:00 - 17:00 Rene, Afgeschermd persoon
Bar zaterdagochtend: 09:00 - 13:00 Mireille, Charlie
Competitie laat: 17:00 - 23:00 Afgeschermd persoon, Afgeschermd persoon, Rene

Zaterdag chili! Eet je mee?

Zaterdag 20 april kun je chili eten. Eet je ook mee? Het is fijn als je je vooraf kunt aanmelden via clubmets@demetselaars.nl. Je kunt het ook op zaterdag nog beslissen. Iedereen is welkom. Er wordt competitie gespeeld, dus het is gezellig druk op de club.

De Voice op zondag: Passing Shot-Mets Gemengd 1

De Voice op zondag! Passing Shot- Mets Gemengd 1. Een wervelend verslag van Lennart Pronk.

Op dag 2 mochten we aantreden bij de studenten van Passing Shot. Passing Shot had net als wij de eerste speeldag met 5-3 weten te winnen dus het beloofde een spannende dag te worden. Om half 11 werden we verwacht op het tennispark in Kralingen. Aangezien de Rotterdam Marathon ook op het programma stond was het nog maar de vraag hoe we daar zouden geraken. Gelukkig had Jens zich de afgelopen weken meer bezig gehouden om de route tot in de puntjes uit te stippelen dan met trainen dus liepen we keurig op tijd het zonovergoten terras op. Dit was niemand gewend van de mets. Je zag de tegenstanders denken: “dit team heeft hun zaakjes goed op orde”.

“Willen jullie ook een stukje zelfgemaakte brownie?” werd er door de tegenstanders gevraagd. Toen Laurens Lammers uiterst serieus aangaf dit niet te willen omdat het te zwaar zou voelen op zijn maag, was de teleurstelling duidelijk zichtbaar op het gezicht van de tegenstanders: ‘Shit, voor niks de hele zaterdag in de keuken doorgebracht’. Voor ons werd het echter des te meer duidelijker dat deze man echt voor zijn sport leeft. Na een paar ballen ingeslagen te hebben werden de eerste blikken ballen geopend en was het tijd voor de dames om aan te treden. De non-playing captain van Passing Shot had in de wandelgangen gehoord hoe goed Kim vorige week stond te spelen en had versterking opgetrommeld. De tegenstandster van Kim stond namelijk vorige week nog in de hoofdklasse te timmeren. Dit beloofde een hele kluif te worden. Na een snelle eerste set in het voordeel van de Rotterdamse komt Kim in de tweede set beter in haar spel. Heel even lijkt het alsof de rollen omdraaien, maar helaas kunnen ook de tips van de inmiddels op het bankje neergestreken Laurens de wedstrijd niet doen kantelen. 1-0 Passing Shot. De tweede dames enkel werd gespeeld door Liv. Het was haar eerste wedstrijd van het seizoen en dat brengt toch altijd wat spanning met zich mee. Nadat er in de eerste game een aantal slagenwisselingen plaatsvonden van een bal of 25, verwachtte het publiek- en dan met name de jongens van passing shot- dat er een hele lange pot gespeeld zou gaan worden. Toen er na een kleine twintig minuten een 6-0 Metselaars op het scorebord stond, piepten ze wel anders: “6-0, dat betekent een adtje voor Dionne” schreeuwden de studenten. Liv ging onverstoord verder en won ook de tweede set met 6-0. Dubbele adtjes en 1-1 de tussenstand. Tijd voor de heren. Na kortstondig overleg besloot Laurens de eerste singel voor zijn rekening te nemen en mocht aantreden tegen een oude bekende. Inmiddels was de Slowaakse tegenstander van Lennart ook klaar met zijn professionele warming-up en konden beide herensingels tegelijk aanvangen. Waar Laurens het vooral zwaar het met de baan en zijn gebreken, had Lennart meer moeite met de ballen die harder doorkwamen dan normaal. (Of lag het toch aan de zware spinballen van de tegenstander?) De eerste set ging op beide banen vrij snel in de richting van Passing Shot. Weten ze het tij te keren? Na wat bemoedigende woorden van coach Jens komt Laurens in de tweede set scherp uit de startblokken en plaatst gelijk een break. Beide heren hebben last van de omstandigheden en er ontstaat een ware titanenstrijd. Na een marathongame waarin de break- en setpoints elkaar afwisselden wist Laurens de tweede set naar zich toe te trekken. Lennart had het zwaarder met zijn tegenstander. Deze jongen had op z’n zestiende al een aantal atp-punten achter zijn naam staan dus kon zeker wel een balletje over het net krijgen. Na elk punt werd, zoals een echte prof betaamt, het handdoekje opgezocht. Helaas geen ballenjongens in de 1e klasse. Na de eerste set was bij deze Slowaak de rem er helemaal af en de ene na de andere winner vertrok van zijn racket het hoekje in. 3-6 1-6 in het voordeel van de Rotterdammers. Inmiddels had het publiek zich rondom baan 1 verzameld om de beslissende set van Daniel-Laurens te bekijken. “Dit lijkt wel vrouwentennis” grapt Laurens na de zoveelste break in de derde set. Gelukkig hadden beide heren moeite om hun service te behouden en op 5-4 mocht Laurens serveren om in de wedstrijd te blijven. “waar moet ik serveren? Ik wil niet meer nadenken” zegt Laurens tegen het publiek. Ondanks de goede adviezen mocht dit niet baten en ging de derde set en dus de wedstrijd naar Daniel. 3-1 passing shot. Onder het luide gebrom van de camera helikopter die stil boven het park leek te hangen, was het tijd voor de dubbels. Vol vertrouwen gingen Erika en Kim de baan op na hun makkelijke overwinning van vorige week. Ook dit keer was er geen vuiltje aan de lucht en werd de dubbel makkelijk naar hun toegetrokken. Des te moeilijker ging het bij de mannen. Waar Laurens in zijn singel moeite had met de banen, had Jens het er ook niet makkelijk mee: “het lijkt wel alsof ik in Kenia sta te tennissen” klonk het meermaals over het park. Na een snelle eerste set wisten ze in de tweede set wel wat meer tegengas te bieden. Het mocht echter niet baten tegen de goede services en de precieze volleys van de tegenstanders. 4-2 passing shot. Teleurgesteld dat de overwinning er niet meer in zat, maar vastberaden om er nog een gelijkspel uit te halen begonnen de mixed dubbels. Erika en Lennart speelden samen en Jens had Elena aan zijn zijde. Laurens op het bankje in het midden nam de coaching voor twee partijen tegelijk voor zijn rekening. Erika en Lennart schoten uit de startblokken en keken al snel tegen een comfortabele 3-0 voorsprong aan. “kat in het bakkie dachten ze”. Helaas ging de scherpte er iets vanaf en voordat ze het doorhadden stond het weer 3-3. Vanaf dat moment werden de schroeven aangedraaid en kwam Erika echt los: aan de lopende band werden er fantastische volleys en vlijmscherpe returns geproduceerd. 6-3 6-4 voor de mets. Tussenstand 4-3. Is het gelijkspel dan toch nog mogelijk?  Amper tijd was er om een drankje te halen voor de tegenstanders want inmiddels was de beslissende supertiebreak begonnen in de mix van Jens en Elena. Over en weer verschoof de voorsprong en aan beide kanten werden wat zenuwachtige foutjes gemaakt. De spanning was duidelijk de proeven. Onder luid gejoel van de ietwat aangeschoten studenten werd er door de thuisspelende ploeg slim gebruik gemaakt van het thuisvoordeel. Na een onmogelijke volley van de tegenstanders werd de supertiebreak en zo ook de speeldag door de Rotterdammers gewonnen. Helaas. Aan de vechtlust heeft het niet gelegen. Een paar biertjes later, en een schaaltje bruinfruit, is het tijd om de paling in te pakken. Gemengd 1 stapt met gemengde gevoelens de auto in: ‘hier had toch meer in gezeten’. Op naar volgende week als we op de Mets tegen Bosheim aantreden. Komen jullie kijken?

The voice op zondag: Mets heren 2 thuis - Nieuwerkerk 2

The Voice op zondag! 14 april 2024, Heren 2 thuis tegen Nieuwerkerk 2. Een wedstrijdverslag geschreven door onze Zouhir Boultam!

Tweede speeldag van de competitie tegen het veel te sterke Nieuwerkerk. Het was een mirakel vandaag, want het was windstil op de mets. Het enige mindere waren de tegenstanders vandaag. Als eerste mocht Mats de baan op tegen de man van Kiki Bertens, Remko, hij liet haar gelukkig thuis. Mats komt net uit een periode waarin hij heel ziek was en dit was weer zijn eerste wedstrijd na lange tijd. Hij had wat ritme tekort en Remko stond aardig te tikken en bracht de bal elke keer over het net in het vakje. De wedstrijd eindigde in een 0-6 0-6.

Tegelijkertijd stond Yannick op de baan met natuurlijk Paul op het bankje. Yannick speelde tegen Andre. Andre had onder andere teksten zoals: “ de eerste klasse is een leuke competitie.” Maar de beste man verliest nooit een pot. Yannick stond aardig te grinden en speelde gevarieerd, zo kon hij de rally’s lang houden en het Andre aardig lastig maken. Af en toe zien we Andre een kanonskogel afvoeren en al met al was het een leuk potje. Onder toeziend oog van Paul kwam Yannick net tekort en eindigde de wedstrijd met 2-6 2-6. Na Mats kon Milan spelen tegen Marco. Milan trad aan op het zelfde moment als Feyenoord, maar Milan kon zijn hoofd aardig goed op de wedstrijd richten. Toen Feyenoord afgelopen was stond het nog 1-0 40-40 bij Milan. De heren hadden een tweede game die langer duurde dan de wedstrijd van Mats. Op een gegeven moment kwam Milan met zijn sterke groundstrokes 5-3 voor met een paar setpunten. Hij kon deze niet benutten en verloor de eerste set met 7-5. Hij kon zijn slagen niet vast houden en Marco Kroon begon ineens heel stabiel te spelen en de wedstrijd eindigde in 5-7 2-6. De laatste singel was Zouhir tegen de mentale coach Yoran. Yoran stond vorige week lekker in de eredivisie te spelen maar dacht ff mee te doen in de 1e klasse. Zouhir die nog half geblesseerd is kwam net uit de ramadan en was helemaal klaar voor zijn eerste singel na een hele lange tijd. De wedstrijd was een hele taaie pot en de twee gasten bleven maar strijden en strijden. Je kon zien dat op tennis gebied Yoran gewoon een niveau beter is. Maar dat stopte Zouhir niet om als een motor te blijven strijden. Het publiek was ook een meewerkende factor voor hem. “ Als ik thuis op de mets kan spelen is dat toch altijd een voordeel.” Zouhir miste wat ritme en Yoran was iets te sterk voor hem. Zouhir die na de wedstrijd niet meer kon lopen dacht maar aan 1 ding: een kapsalon. De wedstrijd eindigde met 2-6 2-6. De dubbels mochten erop. Zouhir en Milan waren een koppel die nog nooit samen hadden gespeeld maar wel een goeie klik hebben. Eerste set ging snel naar Marco en Yoran. Tweede set kwamen Milan en Zouhir op een 5-3 voorsprong door de slimme lobjes en het geweldig netspel van de twee. Ze hadden eventjes geen focus meer en de wedstrijd was klaar. De wedstrijd eindigde met 2-6 5-7. Marian Laudin aka Mariantje kwam de twee geruststellen na de wedstrijd. Naast hun stonden Yannick en Olivier tegen Lars en Remko. Yannick kon van achter goeie druk spelen waardoor Olivier op het het heel steady volleys weg kon leggen. Er waren veel deuce games maar die konden niet benut worden door Yannick en Olivier. De wedstrijd eindigde in 3-6 1-6. Totale score van vandaag 0-6. Doet denken aan de kuip de vorige week. Hoofd omhoog en volgende week om 13:00 thuis tegen de buren Leimonias. De oude club van Mats en Zouhir dus de spanning ligt hoog!

The voice op zondag: Mets Heren 2 - Kralingen 1

De Voice op Zondag! Het tweede verslag van 2024 is van een van onze toppers Zouhir Boultam: Heren 2 thuis tegen Kralingen 1 op zondag 7 april 2024.

De competitie is begonnen! Heren 2 heeft op de zonnige zondag de eerste wedstrijd van de competitie gespeeld.
De dag begon met een stevige wind wat we nu al gewend zijn op de Mets. De dag begon met Milan Voogd die tegen Ties speelde. Milan kon een goeie start maken met die nieuwe ballen. Zijn stevige groundstrokes waren moeilijk te verwerken voor zijn tegenstander. Naarmate de set kwam Ties er beter in en door goed taai te blijven spelen won Milan de eerste set met 7-5. Na een korte rust kon Milan een goed spelplan bedenken om de volgende set in te gaan.

De set was heel snel klaar en Milan kon zijn spelplan goed uitwerken door wat zwaarder te gaan spelen en kon heel zakelijk de wedstrijd afsluiten met een 7-5 6-0.Tegelijkertijd speelde Olivier die het wat moeilijker had. Hij speelde tegen Louis die de bal steeds terugkreeg. Na 5-4 in de eerste set die op service liep, werd Olivier gebroken die de set toen 6-4 verloor. Louis bleef taai spelen en het was ook moeilijk voor Olivier die uiteindelijk de wedstrijd 6-4 6-4 verloor.Daarna ging Kaj de baan op tegen Bojan. Kaj begon met een flitsende start. Het ging gewoon een tempotje te snel voor Bojan. Kaj won de set 6-0. In de tweede set begon Bojan sterk met een 3-0 voorsprong. Kaj moest even zijn focus vinden maar toen die die eenmaal had gevonden zagen we de Kaj uit set 1 die de wedstrijd 6-0 6-4 won.Op baan 8 was toen Yannick bezig tegen Ivo. Set 1 was rustig en ging met 6-4 naar Ivo. In de tweede set was er wat meer gezeik. Er waren een paar discussies, en Ivo kwam met heel veel rare opmerkingen die als bijdehand gezien kunnen worden. Yannick kon zich rustig houden en won de set 6-2. Deze wedstrijd kon niet echt als netjes gezien worden en dat is zonde op zo’n mooie zondag. In de derde set waren de ballen wat ouder geworden en begonnen de rally’s wat langer te worden. Dat is natuurlijk geen probleem voor onze fitte Yannick die de wedstrijd met 4-6 6-2 6-2 kon winnen.De wind was wat gekalmeerd en met een 3-1 voorstand gingen we de dubbels in met Kaj en Yannick tegen Bojan en Nikola. Je kon heel snel zien dat Kaj en Yannick een geweldig duo zijn. Dit goeie duo kon met hun sterke slagen de wedstrijd met 6-1 6-2 zakelijk winnen.Daarnaast stonden Milan en Olivier te spelen tegen Ties en Ivo. Milan en Olivier hadden nog nooit samen gespeeld maar dat maakte helemaal. Met de hard vlakke slagen van Milan en Olivier met zijn volley’s konden ze de eerste set met 6-3 winnen. In de tweede set begonnen ze met een 3-0 achterstand, maar nadat Yannick op het bankje ging zitten en ze scherp hield konden ze het rechtzetten naar een 6-3 6-4 overwinning. Een 5-1 overwinning op de eerste dag is een goeie eerste stap naar promotie naar de hoofdklasse. Volgende week speelt Heren 2 thuis tegen een sterk Nieuwerkerk 2. Kom het zien op de Mets op zondag 13:00.Op de foto: Zouhir, Mats en Kai 💪💪💪

The voice op zondag: Mets Gemengd 1 - Nieuwerkerk 1

Ook dit jaar trakteren we jullie weer 7 weken op de 'Voice op Zondag’. Een verslag van de afgelopen wedstrijddag van ons 1e gemengde team of 1e of 2e herenteam, geschreven door de spelers zelf. Strijden ze voor het kampioenschap, strijden ze tegen degradatie, strijden ze tegen zichzelf? Hou de website, de Clubapp en onze Socials in de gaten en volg de verslagen van onze toppers. We starten met competitiedag 1: Mets Gemengd 1 - Nieuwerkerk 1.

Na een aantal ballen te hebben ingeslagen werd het duidelijk dat het gevecht niet alleen met de tegenstander aan de andere kant van het net zou zijn, maar ook met natuurkrachten. Kim en Elena gingen onder de winderige omstandigheden de uitdaging als eerste aan met de dames singels. Kim had een “slow start” en keek tegen een 2-5 achterstand aan. Eenmaal op stoom was Kim niet te stoppen te wist ze een 2-5 achterstand om te buigen in 7-5 set winst! Ondertussen ging het bij Elena gelijk op tot 3-3 in de eerste set. Haar tegenstander begon beter te spelen en wist door te pakken naar 3-6. Elena haar tegenstander wist dit door te trekken in de 2e set, de 2e set ging uiteindelijk verloren met 0-6. Bij Kim liep het in de 2e set minder soepel, mede door een beter spelende tegenstander. Dit resulteerde in een verlies van de 2e set met 3-6.   Lennart was ondertussen de baan op gegaan en begon erg goed. Hij schoot uit de startblokken en wist de 1e set overtuigend te winnen met 6-2. Kim was ondertussen bezig met een spannende 3e set. Kim wist op het juiste moment toe te slaan en zichzelf (en de toeschouwers!) te belonen door, mede dankzij de fanatieke aanhang, de 3e set met 7-5 naar zich toe te trekken! Bij Lennart ging de 2e set gelijk op, helaas trok hij aan het kortste eind in de 2e set (4-6). Hierdoor zou er opnieuw een singel met een 3e set worden beslist. Lennart wist in de beslissende set in de beginfase rustig te blijven en in de eindfase er een schepje bovenop te doen waardoor ook deze 3e set gewonnen werd (6-4). Jens mocht na de marathon partij van Kim de baan op en speelde een degelijke wedstrijd die vrij soepel gewonnen werd met tweemaal 6-2.   De dames dubbel bestaande uit Erika en Kim ging zeer vlot, na 1 keer knipperen was de eerste set voorbij en na 2 keer de wedstrijd. Goed gedaan dames! Uitslag : 6-0 6-1. De herendubbel met Laurens en Jens begon sterk. Ze wisten op de juiste momenten toe te slaan met behulp van een paar héérlijke returns van Laurens. De eerste set werd overtuigend met 6-2 gewonnen. De 2e set begon kenmerkend voor Laurens en Jens met een kleine verslapping. Ze krabbelde echter snel weer op om ook de 2e set met degelijk spel te winnen. Uitslag: 6-2 6-3.   Met een 5-1 tussenstand gingen de mixen erop. Erika speelde samen met Laurens. Het leek erop dat ze beide nog een klein beetje na aan het genieten waren van hun dubbel winst, waardoor er klein gebrek aan scherpte was. De 1e set ging verloren. Lennart en Elena wisten de eerste set naar zich toe te trekken na een spannende tiebreak. In de 2e set keken ze tegen een 3-5 achterstand maar na een paar goede punten wisten ze er 5-5 van te maken en zelfs bijna 6-5. Dit lukte net niet waardoor het weer op service ging en een opnieuw een tiebreak de set zou beslissen. De tiebreak verliep gelijk op en zat vol met spannende punten. Helaas werd deze tiebreak met 5-7 verloren. Voor de 3e keer vandaag zou er een beslissende set plaatsvinden. In de dubbels en mix is dit een Supertiebreak (tot de 10 ipv 7). De tegenstanders van Lennart en Elena kregen het op hun heupen en speelde een formidabele Supertiebreak waardoor deze mix met 7-6 6-7 5-10 verloren ging. Desondanks hebben ze wel goed gespeeld! Erika en Laurens hadden het beter op de rails in de 2e set en wisten de tegenstanders bij te benen. In de 2e set bij een 5-6 achterstand konden de tegenstanders serveren voor de wedstrijd. Erika en Laurens kregen een kans om de tiebreak te forceren via breakpoints terwijl ze enkele match points wisten weg te werken. Zo wisselde het af. Helaas wisten Erika en Laurens niet de tie break af te dwingen en ging de 2e set en de wedstrijd verloren. Zo eindigde de 1e competitie dag in een 5-3 overwinning.   De eerste competitie dag is altijd weer even wennen en er had mogelijk nog iets meer ingezeten maar dat bewaren we voor de volgende keer! We willen graag alle toeschouwers bedanken voor de support en hopelijk zien we jullie weer bij de volgende thuis wedstrijd op 21 april!

Kom zondag ons teams supporten in de zon!

Toptennis en zon! Onze competitieteams kunnen je support zondag (vanaf 10 uur) a.s. goed gebruiken. Het zonnetje schijnt, dus kom kijken want onder andere onze selectie teams:
1e Gemengd, Heren 1 en Heren 2 spelen thuis!
Kom ze aanmoedigen!!

Ophalen clubkaarten

De clubkaarten zijn beschikbaar. Er zijn meerdere data waarop je ze kunt ophalen.

Bekijk de data >>

Volgende pubquiz op vrijdag 19 april 2024

Wil je ook meedoen aan de volgende pubquiz op de Mets? Deze is op vrijdag 19 april 2024.

Je kunt meedoen met een team van maximaal 6 deelnemers. Neem geen risico, want vol is vol!

Meld je NU hier aan!

De voorlopig laatste pubquiz is op vrijdag 17 mei.

In april zal er op de derde vrijdag ook een pubquiz worden gehouden. De laatste pubquiz voor de zomervakantie zal zijn op vrijdag 17 mei 2024. Daarna komt een pauze van drie maanden.

Belangrijke info clubdiensten

Tijdens de ALV van 13 februari is besloten dat vanaf dit jaar aan het lidmaatschap van senioren tussen 18 en 70 jaar twee verplichte clubdiensten zijn gekoppeld.

Wil of kan je geen clubdiensten doen, dan kun je ze afkopen voor in totaal €30. Doe dit vóór 1 maart, lees hier hoe je dat doet. We vertrouwen er echter op dat veel leden mee willen helpen om het clubhuis open te houden, om zo de clubsfeer te verhogen en daarnaast de exploitatie van ClubMets financieel rendabel te maken. Goed om te weten is dat vrijwilligers recht hebben op een clubkaart, waarmee je 10% korting krijgt op alle barprijzen.  De clubdiensten zijn voor leden van 70 jaar en ouder vrijblijvend, maar ook zij hebben recht op een clubkaart.

Leefregels op ons park

Doe jij mee met de clubladder?

Ben je senior lid en wil je graag eens tegen andere mensen spelen? Weer dat wedstrijdgevoel terugkrijgen?

Meld je dan aan voor een nieuwe ronde van de clubladder.

Jij bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je wil spelen. Op basis van je profiel wordt je elke ingedeeld met spelers van jouw niveau. Je kunt eenvoudig rondes overslaan als je op vakantie gaat of als je geblesseerd bent.  >>klik hier voor meer informatie