Login Home Facebook Twitter

Voorzorgsmaatregelen bij vorst en dooi

Wij hopen op een zachte winter en daarmee veel speelmogelijkheden op onze tennisbanen in de winter, maar de wintergoden werken niet altijd mee. Bij vorst en dooi zullen de banen soms helaas tijdelijk niet gebruikt kunnen worden.


Waar kan ik zien of ik kan spelen?

Het afschrijfsysteem toont altijd de actuele stand van zaken, qua bezetting en bespeelbaarheid van de banen. Je hoeft niet naar het park te komen om het systeem te bekijken, dit kan ook online.

 

Via de knop Baanbezetting in de rechterkolom op de homepage kan je het banenschema bekijken. Bij sluiting door vorst, zie je op het systeem een rode balk en tekst, bijvoorbeeld 'Banen niet bespeelbaar door vorst en dooi'. Kijk hieronder voor een voorbeeld van het scherm.

 

Waarom kunnen we de banen niet gebruiken bij vorst en dooi?

Vorst en dooi zorgen dat de banen zacht worden en dat de lijnen uit het baanoppervlak vriezen: ze komen omhoog. Als dan op de baan getennist wordt, ontstaat ernstige en blijvende schade. Vandaar dat we bij vorst en dooi de banen en het park sluiten.

 

Door tijdelijke sluiting kunnen we, zodra de vorst helemaal aan uit de grond is, de banen snel weer speelklaar maken. Dit doen we met een onderhoudsploeg. Bij blijvende schade duurt het veel langer voor dit mogelijk is, met veel hogere kosten.

 

We begrijpen dat het jammer is dat er niet gespeeld kan worden, maar we nemen deze maatregelen om blijvende beschadiging aan de banen te voorkomen.

 

Voorbeeldscherm afschrijfsysteem tijdens vorst en dooi


Ogenblik a.u.b. ...