Login Home Facebook Twitter

Kirsten Hoogendan over de Mets Open en het NJK


                              

Hoi, ik ben Kirsten Hoogendam en ik ben 13 jaar. Ik speel al 4 jaar op de Mets. Dit jaar deed ik voor het eerst mee met de Mets Open. Ik wilde namelijk graag wat wedstrijdjes spelen om goed voorbereid naar het NJK (nationale jeugd kampioenschappen) te gaan. Ik ben gewend om tegen jeugd te spelen, dus ik wist niet precies wat ik kon verwachten, maar in ieder geval gezelligheid! Het was ook gezellig, maar wel jammer dat het een dag keihard regende.

Ik speelde mee in de dames enkel 5 en de gemengd dubbel 2 met mijn trainer Thimo van der Lecq. Het was als grapje bedoeld, maar we hebben toch samen gespeeld en zijn zelfs 2e geworden! Ik verwachtte dat het zo hard zou gaan dat ik de ballen amper terug kon slaan, maar het ging eigenlijk wel heel goed. Hopelijk gaan we volgend jaar weer mixen! :)

De dames enkel 4,7513-5,6683 heb ik gewonnen. De eerste wedstrijd speelde ik tegen Lisette Scholten, die won ik best makkelijk, met 6-2 6-1. De tweede wedstrijd was al de halve finale, die speelde ik tegen Judith Koning. De eerste set was nog best spannend, 7-6, maar daarna ging het snel. Het werd 7-6 6-1. In de finale moest ik tegen een meisje dat 1,5 jonger is dan ik, Julie Belgraver. Die won ik ook :). Dat was 6-4 5-7 7-5. Ik speelde goed en in de tweede set op 5-4 had ik al een matchpoint maar die kon ik niet pakken. In de derde set stond ik nog met 5-4 achter, maar ik won toch met 7-5. De wedstrijd duurde ongeveer 3 en een half uur en op het eind was er veel publiek, dat vind ik altijd leuk ; ). Ik wil de mensen die mij aangemoedigd graag bedanken. Jullie waren top! Het was een goed en gezellig toernooi, ik denk dat ik het volgend jaar weer ga spelen!

De dag na de Mets Open speelde ik het NJK. Ik zou ongeveer om 14.30 spelen maar ik ging pas om 17.30 de baan op. Ik speelde goed maar verloor net aan van een goed meisje dat een jaartje ouder is. Voor het eerst werd er ook gedubbeld op het NJK. Ik won 1 wedstrijd in de derde set met 12-10 in de supertiebreak. De tweede wedstrijd speelde we tegen de nummer twee geplaatst (die uiteindelijk ook 2e zijn geworden). Die verloren we helaas heel dik en ik speelde eigenlijk nog best goed.

Mijn broertje Jens speelde ook het NJK en won twee rondes. Helaas verloor hij in de derde ronde. In de dubbel is hij eerste  geworden samen met zijn dubbelpartner Daan Hendriks. In de halve finale wonnen ze van de nummer 1 en 2 op de Nationale ranglijst. De nummer 1 had dat jaar nooit een wedstrijd t/m 12 verloren dus het was heel knap dat ze die wonnen. In de finale speelden ze tegen de nummer 2 geplaatst en wonnen in twee sets; 6-4 7-6 (2). De tegenstanders hadden op 5-4 in de tweede set 5 setpunten, maar konden deze niet pakken, ook niet op deuce winnend punt. Er kwam nog een tiebreak aan te pas; daar werd het 7-2 voor Jens en Daan.

Het is een mooi seizoen geweest op de Metselaars en ik kijk nu al weer uit naar het volgende gravelseizoen.

Ogenblik a.u.b. ...