Login Home Facebook Twitter

Junior Reporter Kirsten interviewt Olga Kalyuzhnaya (1 juni 2013)Hoe ben je bij De Mets gekomen?
Vorig jaar speelde ik bij Thor de Bataaf en eigenlijk zou ik daar blijven, maar de voorzitter van Thor de Bataaf heeft met Jos Koemans geregeld dat ik voor De Mets zou gaan spelen.
 
Heb je bepaalde rituelen/gewoontes voor en tijdens een wedstrijd?
Voor een wedstrijd drink ik eerst koffie en vervolgens begin ik aan mijn warming-up. Eerst koffie drinken is heel belangrijk.
Verder zit ik volgens Jos Koemans tijdens de wedstrijd veel aan mijn veters.

 
Wat is je favoriete slag en waarom?
De backhand, dat is mijn wapen. Bij de backhand heb ik het meeste gevoel en ik hoef er het minst bij na te denken. Ik loop ook niet bewust om mijn backhand heen, alleen als dat tactisch beter uitkomt.
 
Wat vind je leuk om te doen naast tennis?
Ik besteed veel tijd aan mijn twee kindjes en verder ben ik verslaafd aan skiën. Verder probeer ik ook af en toe te lezen, maar daar heb ik niet zoveel tijd voor, omdat het merendeel van mijn tijd op gaat aan tennis en onze tennisschool.
 
Wat zijn je doelen met het Eredivisieteam?
Natuurlijk is het mijn doel om landskampioen te worden.
 
Met welke speelster uit de top 100 kunnen we je vergelijken?
Ik zou wel vergeleken willen worden met Maria Sharapova. We hebben beide een aanvallend spel.
 
Wat vind je van De Mets?
Fantastisch. Het is een super leuke club, met leuke mensen en we hebben een heel leuk (Eredivisie)team. Iedereen is heel relaxt, maar we willen ook allemaal punten halen. Verder is de sfeer goed, zijn de coaches goed en Ivo Pols zorgt goed voor ons.
 
Hoe oud was je toen je begon met tennis?
Ik was 8 jaar oud toen ik begon met tennis in een klein dorpje buiten Moskou (Rusland). Toen ik 11 was ben ik naar Nederland gekomen en ben toen gaan tennissen in Valkenswaard. Ook heb ik lang competitie gespeeld bij ETV Volley in Eindhoven.
 
Heb je een doel voor volgend jaar?
Ik kan niet meer stijgen op de Nederlandse ranglijst, maar ik zou nog wel graag een keer de Masters willen winnen en natuurlijk landskampioen willen worden. Afgelopen winter verloor ik helaas van Angelique van der Meet.

Wil je verder nog iets aan de lezers kwijt?
Ja, het is wel leuk om te vermelden dat ik en de andere spelers uit het Eredivisieteam onze handtekening hebben gezet op een t-shirt, dat wordt geveild via de Tennis4Life veiling. De opbrengst van de veiling gaat naar Tennis4Life, een stichting die geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. Kijk op de Facebook pagina van Tennis Passie als je meer wil weten en/of mee wil bieden.


Ogenblik a.u.b. ...